Είναι ένα φυσικό προϊόν που συνδυάζει θαλασσινό αλάτι και κάπνισμα, για μια εντελώς ξεχωριστή γεύση.

Μετά τη συγκομιδή, το αλάτι υποβάλλεται σε μια διαδικασία στραγγίσματος και φυσικής εξάτμισης για να αφαιρεθεί η θαλάσσια υγρασία από τους κρυστάλλους και ύστερα θερμαίνεται και καπνίζεται με ξύλα από κέδρο, οξιά ή ερυθρή σημύδα, αποκτώντας, έτσι, την ιδιαίτερη καπνιστή του γεύση. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια.

Δώστε μια διαφορετική αίσθηση γεύσης σε φαινομενικά συνηθισμένα πιάτα και χαρίστε σε κοτόπουλο, μπριζόλες, παϊδάκια ή ακόμη και στις σάλτσες σας ένα υπέροχο καπνιστό άρωμα. Δημιουργείστε, προσθέτοντάς το στις τηγανιτές πατάτες για μια νέα γεύση. Είναι ιδανικό για ψαρικά, και ιδιαίτερα για τόνο και σολομό.

Καλό είναι να χρησιμοποιείται προς στο τέλος του μαγειρέματος, ώστε να αναδεικνύεται καλύτερα το άρωμα και η γεύση του.