Οι μαύρες πέρλες αποτελούν πάντα ένα μυστήριο. Το μυστικό σε αυτό το σκούρο αλάτι που έχει ρίζες στην Ινδία, τη Χαβάη και το Περού είναι ο ενεργός άνθρακας, που του προσδίδει αυτό το σκοτεινό χαρακτήρα.

Το δικό μας αλάτι, έρχεται από τον Ειρηνικό και πιο συγκεκριμένα από το νησί Μολοκάι. Το χρώμα του οφείλεται στον εγκλωβισμό ενεργού άνθρακα, κατά την κρυσταλλοποίησή του σε σημεία όπου υπάρχει ηφαιστειακή λάβα. Εξατμίζεται φυσικά και συλλέγεται με το χέρι.

Καταπληκτική είναι η αντίθεση όταν το χρησιμοποιήσετε σε ψητά ψάρια, σε σούπες ή σε κρέατα που σιγοψήνονται στο φούρνο.