Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι από τα πιο φημισμένα ορυκτά αλάτια στον κόσμο. Με υπέροχο ροζ χρώμα, που οφείλεται στο σίδηρο που περιέχουν τα πετρώματα της περιοχής και αποτελεί προστατευτική ασπίδα από την ατμοσφαιρική μόλυνση, έχει δημιουργήσει την πεποίθηση ότι είναι ένα από τα πιο αγνά φυσικά αλάτια στον κόσμο.

Χρόνια τώρα, συστήνεται από εδικούς στην υγεία και τη μαγειρική, καθώς η καθαρότητα και η υψηλή περιεκτικότητά του σε ευεργετικά ιχνοστοιχεία δε συγκρίνεται με κανενός άλλου. Το ροζ αλάτι φαίνεται πως χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει το κυκλοφορικό και αποτοξινώνει τον οργανισμό.

Ενισχύει τη γεύση σε πολλά φαγητά, όπως μαγειρευτό ή ψητό κόκκινο κρέας -λόγω της έλλειψης ιωδίου- πουλερικά και ψάρια, αλλά και ψητά λαχανικά ή σαλάτες. Εκτός από το μαγείρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο τραπέζι κατά το σερβίρισμα. Είναι ιδανικό για γαρνίρισμα σε ιδιαίτερα πιάτα, καθώς δημιουργεί ένα τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα, λόγω του υπέροχου χρώματός του.