Η Γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για τη διατροφή μας.

Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη, γνωστή ως βιταμίνη R η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προφυλάσσοντας, έτσι, τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμορραγίες.

Βοηθά στη διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχει διουρητική δράση.

Η γύρη βελτιώνει την όρεξη γι αυτό συνιστάται ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις

-Αδυναμίας και γενικής εξασθένισης του οργανισμού.

-Απώλεια βάρους.

-Εντερικών ανωμαλιών.

-Απώλεια μνήμης.

-Κακού μεταβολισμού.

-Βελτιώνει τη θεραπευτική αγωγή στην προστατίτιδα (φλεγμονή του προστάτη).

-Μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα εμμηνόπαυσης.

Η γύρη περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που επηρεάζουν θετικά το μεταβολισμό, ελέγχουν την όρεξη, την απόθεση λίπους στον οργανισμό, τη λειτουργία των ωοθηκών και του θυρεοειδούς αδένα, και γενικά προάγουν την καλή φυσική κατάσταση του σώματος.

Κατανάλωση γύρης

Μια κουταλιά της σούπας (13-15 γραμμάρια) την ημέρα, καλύπτουν μεγάλο μέρος από τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Προτείνεται μια κουταλιά του γλυκού καθημερινά, για μια εβδομάδα και σταδιακή αύξηση σε μια κουταλιά της σούπας. Η κατανάλωση της γύρης μπορεί να γίνει χωρίς διακοπή για 4 – 6 μήνες ανάλογα με την αντίδραση κάθε ατόμου.

Καταναλώνεται αυτούσια ή διαλυμένη σε κάποιο χυμό.