Η κανέλα Κεϋλάνης είναι εκείνη που θεωρείται η πραγματική κανέλα και ξεχωρίζει από το καφέ ανοιχτό της χρώμα, το λεπτό ευχάριστο άρωμα και την έντονη γλυκιά γεύση.

Έχει αντιμικροβιακή δράση, παρεμποδίζει την ανάπτυξη ανθεκτικών σε φαρμακευτική αγωγή μυκήτων, ενώ παρατείνει και το χρόνο συντήρησης τροφίμων.

Επίσης, φαίνεται ότι αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, κρατώντας μας σε εγρήγορση και ενισχύοντας τη μνήμη.

Είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών στοιχείων, όπως μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες.

Περιέχει πολύ μικρότερα ποσοστά κουμαρίνης, γι’ αυτό και έχει πιο ήπια γεύση.

Χρησιμοποιείται με τη μορφή φλούδας και σκόνης σε γλυκά, κρέατα, λικέρ, βερμούτ, παγωτά και σε διάφορα είδη κάρυ. Η χρήση της φλούδας είναι πιο ασφαλής, αφού η σκόνη μπορεί να περιέχει και άλλα συστατικά. Άλλωστε, έτσι διατηρεί πιο ατόφιο το άρωμά της.