Πιπέρι με καυτερή και ωραία λεπτή γεύση. Παράγεται από το ίδιο δέντρο με το μαύρο πιπέρι, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούνται οι πιο ώριμοι καρποί, από τους οποίους αφαιρείται το εξωτερικό περίβλημα και στη συνέχεια αποξηραίνονται.

Το άσπρο πιπέρι έχει πιο ελαφριά και ήπια γεύση από το μαύρο. Ιδανικό για φοντύ τυριών, ταιριάζει απόλυτα με ψαρικά, σαλάτες, ελαφριές σάλτσες, πατάτες και φαγητά με κρέμα γάλακτος ή άσπρη σάλτσα, όπου δεν θέλουμε να είναι εμφανείς οι κόκκοι του μαύρου πιπεριού.