Το πράσινο πιπέρι είναι οι άγουροι καρποί (κόκκοι) που παράγονται από το ίδιο δέντρο με το μαύρο πιπέρι.
Έχει πιο ήπια γεύση από το μαύρο και είναι περισσότερο αρωματικό, για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ελαφριά πιάτα. Προστίθεται ακόμη και στα τουρσιά λαχανικών.
Χρησιμοποιείται και αποξηραμένο, σε άλμη ή σε άλμη με ξίδι.
Συνδυάστε το ανάλογα με τις απαιτήσεις της συνταγής σας, με όλες τις ποικιλίες πιπεριών, μπαχάρι, σκόρδο, κρεμμύδι, εστραγκόν, μαϊντανό και σέλινο.
Χρησιμοποιήστε το σε σάλτσες, ομελέτες, ρύζι, κρέατα, ψάρια και πουλερικά.