Πρόκειται για ένα παραδοσιακό μείγμα μπαχαρικών από την Κέρκυρα, που περιέχει κύμινο, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και δάφνη.

Αν θέλετε να κάνετε μία τέλεια κερκυραϊκή παστιτσάδα, είτε με μοσχάρι είτε με κόκορα αλανιάρη, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε το σπετσιερικό.

Η παστιτσάδα είναι ένα φαγητό που τρώνε τακτικά οι Κερκυραίοι και η βάση της είναι τα απλά υλικά σε συνδυασμό με τα σωστά μπαχαρικά. Λάδι, κρασί, ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και μυρωδικά συστήνουν ένα πιάτο απλό, απόλυτα γευστικό και αδιαμφισβήτητα το πιάτο που χαραχτηρίζει την κουλτούρα του νησιού.

Ζεστά αρώματα, έντονα, ιδανικά για το κυριακάτικο τραπέζι. Πολλοί ντόπιοι το προτιμούν πικάντικο γι’αυτό σε κάποιες συνταγές αναγράφεται και το κοκκινοπίπερο στα βασικά υλικά.