Είναι ένα από τα πιο σπάνια αλάτια στον κόσμο, προέρχεται από το βόρειο Ιράν και οφείλει το ωραίο γαλάζιο χρώμα των κρυστάλλων του στα τοπικά πετρώματα.

Το γαλάζιο αλάτι έχει και μια επιπλέον ασυνήθιστη ιδιότητα: μεταβάλλεται η έντασή του, καθώς παραμένει στο στόμα. Ενώ η αρχική του γεύση είναι έντονη, όσο παραμένει στη γλώσσα, γίνεται πιο ήπια και ευχάριστη. Η ιδιότητα αυτή το κάνει ιδανικό για gourmet και ιδιαίτερα πιάτα.

 

Περιέχει νάτριο, χλώριο, μαγνήσιο, σίδηρο, αρσένιο, θειικό άλας και ιώδιο.